Globen nästa

Nu bär det av till Globen! Ska träffa Annethe Ovesson en uppfödare från Jämtland som jag lärt känna genom hästarna. Vi ska gå på galamiddag och några kvällsföreställningar. Så ska vi jobba lite däremellan om vi hinner? Skämt åsido så har vi mycket att dryfta när det gäller utveckling av vårt nätverk för ryttare och uppfödare. Hörs nästa vecka/ Anita


Man blir ledsen

Hur står det till hos FEI? Man tillsätter kommissioner för att få sporten ren och på EU-konferensen Equus 2009 talade dr Harald Müller från FEI om det massiva arbetet inom FEI att få bort dopingen från sporten. Vem ligger bakom  idén om att godkänna butta? Hur kan det bli så här?

Ett steg framåt och tre bakåt för sporten!/Anita

Grattis Nina

Nina Bengtsson placerade sig 2:a i Laholms Grand Prix i helgen som gick och idag fick hon veta att hon är uttagen till Globen. Så himla kul. Jag ska åka och heja i Stockholm och hoppas det går super för Nina är så en så duktig och  supermysig tjej!!!!



Skattekväll för aktiva hästmänniskor

Många berörda av skatteverkets linje för hästföretagare. Information av handläggare från Skatteverket för oss intresserade på Stall Ekängen torsdag 19 november kl. 19.00. Kostnad 50 kr

Hjärtligt välkomna


Kyligt i luften men varm atmosfär på Hoppclinic



SÅ LÄTT DET SER UT!

    


Clinic med Helena Lundbäck och Roberto Cristofoletti 091111, Ekenberg  Norrköping

När Helena Lundbäck och Roberto Cristofoletti berättar och demonstrerar hur de utbildar sina hästar ser ingenting svårt ut. De förmedlar sina kunskaper och erfarenheter på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt och budskapet lyder som följer:

Rid så okomplicerat som möjligt, ha hästen i balans, rakriktad och i en lugn rytm. Begär aldrig för mycket och ge hästen den tid den behöver för att bli stark. Rider Du så, kan hästen utföra det mesta du ber den om.  Roberto poängterar också att avståndet till hinder inte är något man ska fundera på när man hoppar unga hästar. Har du hästen i balans och lugn rytm så klarar den att hoppa de hinder som krävs.

Läktaren på Ekenberg är nu utbyggd till två våningar och båda var fullsatta med intresserade hästmänniskor. Responsen var direkt och alla tyckte sig fått kunskaper och inspiration med sig hem. Vi tackar för den här gången och återkommer med en ny clinic med Helena och Roberto i april 2010.


                          

Nu ska vi ha clinic igen

    Roberto Cristofoletti på Eurocommerce Las Vegas


Nu är det hoppning som gäller. Det är inte vem som helst som håller clinicen utan två mycket skickliga ryttare i eliten Helena Lundbäck och Roberto Cristofoletti.
Vi träffas på Ekenbergs Gård utanför Norrköping onsdag 11 november kl 19.00 Kostnad 100:-

Vi har fått många anmälningar och alla ser nog fram emot evenemanget.

Jag har i alla fall fullt upp med förberedelser men jag återkommer på torsdag och berättar hur det gick.



Dressyrclinic med Nina Bengtsson

Läktaren på Stall Ekängen utanför Söderköping var fullsatt när det arrangerades dressyrclinic med Nina Bengtsson, internationell dressyrryttare, B-tränare  m .m .

Underhållande, tydligt och kunnigt beskrev hon hur hon utbildar sina unghästar och visade vad hon menade gjorde dressyrekipage från Östergötland.

Publiken satt andäktigt tyst och lyssnade på Nina i två timmar trots kylan.  Ninas röda tråd genom hela utbildningsskalan är att hästen ska vara eftergiven, lydig och avspänd. Ryttaren ska använda så små hjälper som möjligt och låta ridningen vara så okomplicerad som möjligt. Hästarna ska utbildas genom positiv påverkan. Ninas ledord är ”Var snäll med hästarna"


Nina är internationell dressyrryttare, B-tränare m.m Driver Samaras Dressage ett utbildnings- och försäljningsstall utanför Lund.


Equus 2009

Förra veckan var Ingrid Törnkvist och jag i Uppsala på Equus 2009 som företrädare för Hushållningssällskapet Östergötland. Det var mycket lärorikt! Speciellt bra var föreläsarna Rory McDonald från British Racing School och Hans van Tartwijk från van Larenstein University of applied sciences, Holland. Kommer att referera dem senare i veckan här på bloggen. De var båda verklighetsförankrade och synliggjorde problemen i hästindustrin på ett bra sätt. Är båda tydliga med att vi måste bygga nätverken från grunden.
Ni har väl inte glömt att boka biljetter till dressyrclinicen med Nina Bengtsson? På min mail [email protected] eller telefon 0708260405./ Anita

RSS 2.0