Ridsportgala

Hej igen!  Ikväll ska jag äntligen få gå på Ridsportgalan. Ska bli kul och himla mycket folk blir det hörde jag.

Nu är Bebis inriden och vilar ett tag. Meningen är att han ska säljas i vår. Han är e Hermes - ue Decopauge (Art Deco Grand Prix dressyr) f. 2008, skäck med bra gångarter och underbart temperament.

Visst är det både underbart och svårt att förstå sig på och kunna kommunicera med hästar!? Precis som med människor får man ju lättare kontakt med vissa och mindra med andra. Men det viktiga är ju att man försöker förstå individen och respektera den även om man inte blir bästa kompisar. Utgå från den andra individen och skapa en relation som passar just er.

Vill gärna förmedla ett försök till utveckling av vad som är bra träning för hästar????

Horse Trainers Across Borders

http://video.google.com/videoplay?docid=6832549035253564403#


What is good horse training? If trainers with different backgrounds, disciplines, philosophies and methods could figure out what they have in common and what they all agree on, they might get closer to finding an answer to this question. What do they all consider important in training? These questions are the inspiration behind the seminar called "Horse Trainers Across Borders". The event took place in July 2005 in Skurup, a small town in the south of Sweden at Ellen Ofstad's Equestrian Centre. Eight well known trainers came together and showed their methods, discussed, inspired and taught each other for three days. They found that although they came from different disciplines they had the same basic philosophy on how to work with horses. After the three days were over they gave a two days public seminar. Each trainer demonstrated and explained some aspect of horse training that they all considered important. Together they got closer to answering the question; What is good horse training? The trainers: Ellen Ofstad - Norway (Sweden) Jasmin Schacht - Denmark Piet Bakker - Netherlands Julio Borba - Portugal Jim Ritter - USA (Sweden) Thina Alsterfeldt - Sweden Ole Johansen - Norway Anders Eriksson - Sweden


/ Anita







Hemma igen

Härligt att åka bort men härligt att komma hem igen! Nog med nöjen och nu sätter allvaret in igen! På måndag kommer beslutet från YH myndigheten om vilka yrkeshögskoleutbildningar som får möjlighet att starta inom ramen för YH hösten 2011 eller våren 2012. Spännande!
Sen är det jobb och så lite mera jobb. Sen blir det ridsportgala i Linköping. Jag är en av de få östgötar som aldrig bevistat den tillställningen tidigare så det ska bli kul för jag har hört så mycket bra om festen.
Veckan efter bär det av till Holland på studieresa. Vi ska bevista KWPN:s hingstshow tillsammans med Tanja Torgilsman och Christina Callmert på lördagen då alla godkända hingstar visas upp och unghingstauktionen kommer att hållas. Sen blir det studiebesök till resten. Ser verkligen fram emot detta!

Nästa Hollandsresa blir till Unghäst-VM på Zangersheide i september igen! Hör av Dig vid intresse att följa med!

Sköt om er!/Anita



Var på hoppträning

Var och tittade på hoppträning igår. De rider mycket mera framåt här, rör sällan hästens mun och med en lättare sits.  Alla har ridit hunterklasser innan de börjar hoppa. Genom att rida hunter där Du ska rida en bana i rätt tempo, visa upp gångarterna och sedan bli bedömd i detta och dessutom sin egen sits får de en bra grund i sin egen ridning.

Stallet var ett kollektiv med 12 hästar som påminde mycket om hur det ser ut i Sverige. Samma rutiner, samma bekymmer ungefär samma kostnader. Jag frågade lite om fodring och de använder mycket alfa alfa kuber, fullfoder pellets och hö förstås. Just i det här stallet använde de dessutom någonting som kallas för smartpac. Det är tillskotten för varje häst uppvägt och portionerat i små plastkuber med lock. Man beställer hem för en månad i taget och det är väl lite amerikanskt. Jag ser inte riktigt vitsen med det! Men en affärsidé som tydligen gått hem.

Ridhuset har inga väggar och det är vanligt här, speciellt i de varmaste staterna. Under vintern här i Virginia önskade hästägarna att de hade ett ridhus med väggar för det har varit upp till 5 gr kallt och lite snö. Det är ovanliga förhållanden här och skolorna stänger och trafiken upphör. Lite annorlunda från Sverige!

Imorgon skulle jag flyga hem men det verkar som någon har bestämt något annat för det blir snöstorm som börjar ikväll och håller på hela onsdagen så de har börjat att ställa in flyg. Men någon dag kommer jag hem!
/Anita


Tillbaka i Richmond

Nu är vi tillbaka i Richmond. Lite snö och 1 grad kallt. Men det är ju inget i jämförelse mot hemma har jag hört!
Idag blir det shopping. Ska ju snart åka hem och har inte hunnit göra det än.

Verkligheten börjar tränga sig på och 17 januari får vi besked om MRU Mentorledd RyttarUtbildning. Det är spännande!

4 februari åker vi på studieresa till Holland och besöker KWPN:s hingstshow på lördagen och gör studiebesök hos
olika stall söndag och måndag. Bor fascionabelt på Park Hotel där vi hinner skämma bort oss själva lite också.
Det är viktigt!

Men innan dess är det  ju ridsportgalan i Östergötland. Hushållningssällskapet är med och sponsrar och det brukar ju alltid vara trevliga tillställningar så det hoppas vi det blir i år också.

The teacher appears when the student is ready.

Tills nästa gång/ Anita

Charleston here we come

Har åkt bil hela dagen. Det blir inte mycket hästar nu men har sett lite gårdar med hästar av skiftande storlek, mest quarterhästar. I new orleans hade

 de mulor som skjutsade runt turister. Mer eller mindre välskötta och en del blev man ledsen av att se. De fick jobba hårt antingen eller. 
Imorgon åker vi tillbaka till Virginia och då ska jag besöka några stallar och se vad det ger.

Men innan vi åker ska vi göra Charleston. Jag gillar södern! Härliga människor.

Så himla kul att det gick så bra för Helena i Lets Dance igår kväll men jag visste att hon skulle vara bra och
hon lär fortsätta i samma stil............ Heja henne!!!!
Tills nästa gång/
Anita




GENOM USA

Hej på er!
Nu har vi åkt ca 300 mil och varit i New Orleans, Morgan och nu i Florida. Åkt genom 9 stater. Jag gillade verkligen New Orleans, härlig atmosfär och trevliga människor. Det byggs överallt och många människor hjälper invånarna. Men 1/3 av invånarna har inte flyttat tillbaka ännu och frågan är väl om de kan och kommer att göra det. Vilken katatstrof och lidande. Vi var nästan en hel dag i de franska kvarteren och det var underbart. Musik, god mat överallt.
I Morgan åt vi kokta kräftor som serverades direkt på¨bordet. En annorlunda upplevelse men så trevligt. Massor med folk på restaurangen och juke box. Häftigt.
Idag åker vi till Savanna och Charleston. Ska bli kul.
Kram Anita

Nyår i USA

Reste hastigt och lustigt iväg till USA över nyår. Mycket trevligt här och framför allt 16 gr varmt. Ja det är sant! Skönt att slippa vintern ett tag. Är hos min bror i Virginia och imorgon bilar vi till New Orleans för lite turistande.
Hoppas ni alla, både människor och djur får ett bra 2011!!!!! / Anita

RSS 2.0