Våren har kommit

Hej allihopa! 
Ingegerd Halvarsson har fått ett stoföl u sitt fina sto "Frallan" e Ralmé Z och e Algot. Mycket spännande kombination för framtiden. Grattis hela familjen Halvarsson
Jag har släppt Bebis på bete! Det är Malins 2-åring e Hermes och han är hos Stina Nerman i Skärkind.
Så nu är det vår! Tyvärr hinner jag inte njuta så mycket av den utomhus då jag mest sitter på kammaren framför min dator och skriver. Man snart flyttar jag till landet och då blir det som jag vill ha det.


Malin är kvar i det varma Italien. Hon och Roberto var i Linz, Österrike förra helgen men är nu alltså tillbaka i Milano. På tisdag bär det iväg till Rom för för tävling både för dem och Helena. På fredag kommer jag att sluta mig till skaran och vara med på tävlingarna. Fantaskiskt med dessa stora arrangemang mitt inne i storstaden. Sist Paris och nu Rom likadant. Fascinerande!
Jag ska försöka filma så många som möjligt av våra mentorer under tävlingarna för att få uppdaterade videos till hemsidan för MRU, Mentorledd ryttarutbildning. Måste läsa startlistorna och se vilka som kommer dit?
Det är ett spännande samarbete med alla dessa toppryttare som jag hoppas ska leda till framgång för flera!!

/Anita



Nina Bengtsson hade clinic på Ekängen igen!

Nina Bengtsson gästade Stall Ekängen utanför Söderköping onsdag 28 april.Läktaren var var fullsatt med nöjda clinicbesökare. Nina är en underhållare av hög rang och förmedlar sitt budskap på ett enkelt och kunnigt sätt! Jättekul att vi hade så bra ryttare med oss. Det var Helena Wallin Creation, Rebecka Skiöld-Nielsen Golden Garlic, Malin Johansson Empress, Therese Törnkvist Bechamel, Sofia Möller Royal Jester och Charlotte Esping på Generalen som visade skalan från från MSV till Grand Prix. Nina poängterade vikten av en avspänd och eftergiven häst och att hon tycker man ska utbilda med positiv inverkan genom beröm när hästen gör rätt och inte bestraffa när den gör fel. Det är bara att göra om tills det blir rätt och då berömma så mycket man orkar säger Nina. Hon poängterade också det faktum att man har att göra med en fysisk och en psykisk häst! Man måste komma ihåg individen och vara flexibel i utbildningen av olika hästar. Nina har träningar på stall Ekängen varje månad och vid intresse ring Ingrid Törnkvist 0709-147060

Malin fick samtal från Helena och Roberto. Robertos hästskötare Hanna hade skadat sig och de behövde en vikarie så Malin tog planet till Italien i torsdags. Det blir säkert en upplevelse att få vara med Roberto på tävling!

Helena ska rida i laget i superligan nästa helg. Tävlingen är i La Baule ,Frankrike och Malin Baryard Johnsson, Svante Johansson, Jens Fredricson och Alexander Zetterman är resten av det uttagna laget.

Det händer så mycket nu! Var på 3-årstestet igår 7 maj och tittade. Ingegerd Halvarssons Quite a Flower gjorde mycket bra ifrån sig. Pernilla Bjuhr har förberett och visade henne. Det gjorde hon med den äran. 51 p som hopphäst och 50 som gångartshäst med 10 på typ. Grattis till er!

Hörs snart!

/Anita




RSS 2.0