Spännande tider

Tänk vad tiden rinner iväg!!! Det här börjar bli en kvartalsblogg men det var ju inte meningen. Ska skärpa mig nu.
Har jobbat hårt med ansökan till yrkeshögskolemyndigheten om Mru, Mentorledd Ryttarutbildning. Vi är många som deltagit i arbetet och i december/ januari får vi besked om den blir godkänd. Väntar med spänning........

Göta Hovrätt kom med sin dom i målet mellan Ridab AB och Hästägaren till Madick, Anette Karlsson. (Mål nr T 434-10) Hovrätten beslutade att skrivet avtal gäller och gav Helena Lundbäck rätt på alla punkter. Hovrätten har skrivit domen på ett mycket tydligt och lättförståeligt sätt. Uppmanar alla som har intresse av samarbete i hästnäringen att läsa den eftersom den är viktig för alla parter inte minst uppfödarna som måste ha hjälp av ryttarna att utveckla sina produkter utan att behöva ta alla ekonomiska risker själv. Eftersom det är så dyrt att utbilda och tävla så skulle inte många svenska uppfödare få möjligheten att få ta del av sin hästs framgångar utan ryttarnas samarbete. Det är skillnad utomlands där det finns betydligt mera pengar hos hästägarna.
Domarna kommer att finnas här inom kort.

Men tvister är aldrig roliga och parterna har säkert haft en jobbig tid som kostat mycket energi och pengar utan att någon vunnit något. Ett råd är att ni ska tänka er för innan ni stämmer varandra. Kom till en lösning som båda parter kan känna sig nöjda med även om det inte blev precis som ni själva ville dvs samarbeta.  Annars är risken stor att det bara finns förlorare.

Tills imorgon/ Anita




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0