Hollandsresa

Nu har vi varit i Holland med Hushållningssällskapet! Vi var på Kwpn:s hingsthow på lördagen och såg de bästa 3-årshingstarna.  Här är en dressyrhingst e Krack C - Jetset D - Le Mexico
 3-årshingst e Krac C - Jetset D - Le Mexico
Foto: Lotten Stark

Mycket fina hingstar visades men inte alla gick vidare till vidare test. Uppfödarna kan välja 70 dgrs prov redan nu i vår eller 50 dgrs prov till hösten för de godkända 3-åringarna.

Bland hopphingstarna gick Durrant etta. Han är e Warrant (Numero Uno) - Voltaire - Calvin Z och finns på semin i Sverige redan genom Eklunda Stuteri

Tänk vilket temperament dessa hingstar har. Mycket energi men så coola.

Söndagen var vi på Eurocommerce Stable där vi fick en visning av deras hingstar. Mycket intressanta som står högt i blod och med mycket prestation. Högst intressant.
De hade 2 stycken 3 årshingstar som blev godkända på lördagen. Det märktes inte på dem att de precis gjort hingstprov. Fulla av energi men lugna. Härligt. Eurocommerce börjar att arbeta sina hingstar ca 7 månader innan proven genom att gå i skrittmaskin longering och tömkörning. Alla hingstar är väl utvecklade och musklade. Men de rids inte in förrän som 3 åring på sommaren och då har de ju redan de muskler de behöver för att bära ryttare. 
3-åringarna vi såg hos Eurocommerce är  e Sir Shutterfly - Voltaire och e Zúrich ( Berlin-Concorde) - Indoctro. 
Är även delägare i en Berlin x Epilot och en Tangelo v/d Zuuthoeve x Quasimode Z.
 Se deras hingstar på www.staleurocommerce.nl

Berlin e Cassini I - Caretino - Caletto II F 1994 Ägare. Stal Eurocommerce
som nu efter sin tävlingskarriär verkar i aveln men rids ca 5 dagar per vecka.
e Cassini I - Caretino - Caletto II
Foto: Lotten Stark

Som jag tidigare sagt tycker jag att Kwpn lyckats med just samarbetet mellan de olika parterna som verkar i aveln. Det sparar ju många stoägares energi och pengar och gör att de orkar hålla på. Denna resa förstärkte mig bara i den tron.

Härliga medresenärer och alla trevliga människor vi mötte gjorde resan till höjdare./Anita





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0